Geachte belangstellende.

Leuk dat u zich via deze weg informeert over de VVNA.Graag willen wij U via deze weg kennis laten maken met de Vliegvis Vereniging Nieuw Amsterdam. Wij zijn enthousiaste vliegvissers uit de regio Z.O. Drenthe die vanaf maart 2002 onze sport in clubverband beoefenen en belangstellenden graag willen informeren over deze veelzijdige tak van visserij. We doen dit o.a. via het verzorgen van werp- en bindlessen, het organiseren van clinics en vistrips, het houden van wedstrijden en het geven van voorlichting op demodagen en beurzen. Lid zijn van de V.V.N.A. betekent op een prettige manier kennismaken met vele aspecten van de vliegvisserij.

Regionaal

Bij vliegvissen denken misschien velen van U aan het vissen op forel en zalm in verre buitenlandse wateren. Dit hoeft echter niet. Onze vereniging richt zich vooral op het vliegvissen in de regio Z.O. Drenthe. Vliegvissen op vis in wateren in de eigen omgeving, is wat onze vereniging wil promoten. In onze regio bieden Oranjekanaal, Jongbloedvaart, Sleenerstroom en de diverse veenkanalen voldoende mogelijkheid tot het succesvol vissen op voorn, rietvoorn, brasem, blei, snoek, snoekbaars, baars en andere inheemse soorten.

Vaardigheden

Bij de V.V.N.A. kunt U de basisvaardigheden van het werpen met de vlieghengel en het vliegbinden leren. Gedurende de wintermaanden is er elke week een bindavond in dorpshuis De Schalm te Nieuw Amsterdam De rest van het jaar verzorgen wij iedere vrijdagavond werplessen op het sportpark te Veenoord. Zie kalender

Gezelligheid

Daarnaast zijn er tal van activiteiten die ten doel hebben de visvaardigheid te vergroten en het plezier te bevorderen.
Vistrips, voorlichtingsbijeenkomsten en onderlinge wedstrijden zorgen voor een gezellige sfeer.
Wij hopen dat onze site uw interesse voor de vliegvissport en onze vereniging wekt.
Graag nodigen wij u uit om vrijblijvend een keer langs te komen. Nog geen materiaal? Geen nood. Ter kennismaking kunt u materialen van de vereniging gebruiken.

Voor meer informatie:

H. Krabman  secretaris VVNA